• Meer weten
  • Nieuws
  • Nieuws
  • Contact
  • Contact

Home


Publicaties


Marokkaanse repressie neem toe in West-Sahara

01-07-2007

In VD Amok nummer 4 van 2005 is globaal de stand van zaken in het door Marokko bezette deel van West-Sahara en de vluchtelingenkampen, waar meer dan 180.000 Saharanen onder barre omstandigheden verblijven, uit de doeken gedaan. Vanaf begin 2005 is er het nodige gebeurd in West-Sahara. Marokko heeft een nieuw diplomatiek offensief ingezet om de illegale bezetting van West-Sahara internationaal erkend te krijgen. Daarnaast is de repressie van Saharanen in West-Sahara en Marokko de afgelopen maanden aanzienlijk toegenomen.

Lees meer...

Laatste kolonie van Afrika: West-Sahara zucht onder Marokkaanse bezetting

07-04-2006

West-Sahara, het land dat vrijwel geheel tussen Marokko en MauritaniŽ ligt ingeklemd, wordt al dertig jaar lang door de noorderbuur bezet. Een mengeling van economische, chauvinistische en (internationaal-)politieke redenen zorgt ervoor dat de Saharanen nog steeds geen gebruik hebben kunnen maken van hun zelfbeschikkingsrecht. De internationale gemeenschap lijkt West-Sahara de rug te hebben toegekeerd, terwijl een oplossing voor het conflict urgenter is dan ooit.

Lees meer...

Informatiedocument Democratische Arabische Republiek Sahara

01-02-2006

Dit informatiedocument geeft een overzicht van de Democratische Arabische Republiek Sahara (West-Sahara). Geschiedenis, cultuur, bevolking en het vredesproces zijn voorbeelden van onderwerpen die de revue passeren. Het informatiedocument is ook als Adobe Acrobat-bestand te downloaden.

Lees meer...

Als twee druppels water...

01-01-2005

In deze presentatie leggen de Internationale Associatie van Juristen voor West-Sahara (IAJUWS) en het Internationaal Platform van Juristen voor Oost-Timor (IPJET) haarfijn uit waarom een vrij en eerlijk referendum de enige oplossing is om het conflict in West-Sahara op te lossen.

De situatie van Oost-Timor - dat in 2002 na een referendum onafhankelijk werd van IndonesiŽ - wordt vergeleken met die in West-Sahara. De conclusie: de zaken lijken als twee druppels water op elkaar...

Voor het bekijken van de Powerpoint-versie van de presentatie heeft u Microsoft Powerpoint nodig.

Lees meer...

Meer berichten binnen deze categorie...

01-02-2004   De strijd voor bevrijding van de Westelijke Sahara...

Archief - Publicaties

  • Wie zijn wij?
  • Over deze website
  • Sitemap