Links en verwijzingen

Links en verwijzingen

Solidariteitsgroep Westelijke Sahara
Op de website van onze Vlaamse collega’s van de Werkgroep Westelijke Sahara kunt u onder andere nieuws en achtergrondinformatie in het Nederlands vinden.

Bukraa.com  Blog van Jan Keulen

IPJET  International Platform of Jurists for East Timor

WSRW  Western Sahara Resource Watch

www.arso.org
Op de uitgebreide website van de Association de soutien à un référendum libre et régulier au Sahara Occidental vindt u het laatste nieuws over West-Sahara en het referendum voor zelfbeschikking, onder andere in het Engels, Frans en Spaans. Daarnaast biedt ARSO een schat aan achtergrondinformatie.

Centro de Estudios sobre el Sahara Occidental (CESO)
De Universiteit van Santiago de Compostela heeft in 2016 het eerste universitaire studiecentrum over West-Sahara (CESO) opgericht. Daar vindt u documentatie over de West-Sahara en informatie over zowel de activiteiten van het CESO als over de relevante feiten met betrekking tot West-Sahara.

Blog Sahara Occidental – Western Sahara
Op dit blog wordt het laatste nieuws over West-Sahara bijgehouden tot 2021 in verschillende talen, waaronder Engels, Frans en Spaans.

Sahara Press Service
Het officiële persbureau van de Democratische Arabische Republiek Sahara. U kunt hier persberichten vinden in het Engels, Spaans, Frans en Arabisch.

Sahara Update
Deze Yahoo! nieuwsgroep houdt u op de hoogte van Engelstalige media-artikelen over West-Sahara. Als u wilt meediscussiëren moet u zich wel opgeven.

Mensenrechten

www.birdhso.org
Op de website van het Bureau International pour le Respect des Droits de l’Homme au Sahara Occidental leest u alles over de repressie in bezet gebied, internationale acties en campagnes. Op deze website is informatie te vinden in het Engels, Frans en Spaans.

www.afapredesa.org
AFAPREDESA is een organisatie van familieleden van verdwenen Saharanen. Zij probeert duidelijkheid te krijgen over hun lot.

Natuurlijke rijkdommen

Western Sahara Resource Watch

Informatie over de natuurlijke rijkdommen van West-Sahara, de plundering daarvan en de strijd daartegen.

www.fishelsewhere.eu
Informatie over de internationale campagne tegen het illegale visserijverdrag tussen Marokko en de Europese Unie.

www.sadroilandgas.com
De Democratische Arabische Republiek Sahara geeft via deze website informatie over het verkrijgen van licenties voor exploratie en exploitatie van gas en olie op zijn grondgebied en zijn territoriale wateren.

Kunst

www.sandblast-arts.org
De organisatie van het Sandblast Festival (Londen, oktober 2006) heeft een website opgezet met kunst van Saharanen en niet-Saharanen die geraakt zijn door West-Sahara. Er zijn voorbeelden te zien van vele kunstvormen. Het bekijken waard!

Sport

Sahara Marathon
De Nationale Unie van Saharaanse Vrouwen en het Saharaanse Atletische Comité organiseren jaarlijks de Sahara Marathon. De Nederlandse Stichting Globerunners Nederland heeft in 2002 deelgenomen aan de marathon.

 

Overige links

 

Meer links op www.arso.org
ARSO houdt een uitgebreide lijst links bij, gesorteerd op land.

Rimote.nl
Rimote is de ontwikkelaar en sponsor van deze website.